Utorak 20.12.2011.
16:10
P. Živković - Vesti

Lazarovim stopama

Ninković: Partizan je najbolji i ponovo ćemo biti šampioni

Lazara Markovića uveliko gledamo na velikoj sceni, dok je talentovani vezista pre tri meseca dobio infektivnu mononukleozu i morao je da prekine sa treninzima. Bolest je zahtevala strogo mirovanje i oporavak od nekoliko meseci, ali se popularni Džigi uspešno oporavio i zimu će povesti radno, kako bi na početku priprema bio u stanju da uđe u ravnopravnu borbu za mesto u timu.

Ninković je napunio 17 godina i veruje da će u 2012. krenuti stopama Lazara Markovića.

"Redovno sam išao na preglede, slušao lekare, ali mi je najteže bilo u prvom trenutku kad sam saznao za infekciju", kaže Ninković.

"To je za mene bio šok, pogotovo zato što nisam smeo da treniram, a to mi je najteže palo. Od svoje šeste godine se ne razdvajam od lopte. Sada se osećam super i jedva čekam da počnu pripreme. Prvih mesec dana nisam smeo uopšte da ustajem iz kreveta..."


Vukićev naslednik


Nikola Ninković je 19. decembra napunio 17 godina, a letos je zajedno sa Markovićem potpisao prvi profesionalni ugovor. Prošao je kompletnu fudbalsku školu crno-belih, a najviše je radio pod patronatom trenera Zvonka Popovića.

 

U Humskoj najozbiljnije računaju na Ninkovića, planiran je za naslednika Zvonimira Vukića i već tokom proleća bi mogao da dobije značajnu minutažu, jer je sva prilika da će iskusni fudbaler već ove zime u inostranstvo.

Svestan je da trener Stanojević i klub mnogo očekuju od njega u budućnosti.

"Uželeo sam se fudbala. Mnogo mi je značila podrška svih ljudi u klubu, saigrača, navijača... Dok sam ležao u postelji svi su me redovno zvali, od trenera Stanojevića, doktora Rosića... To mi je podstrek da opravdam očekivanja i dam svoj doprinos prolećnim izdanjima ekipe. Najvažnije je da se dobro osećam, da je bolest iza mene, a dokazivaću se isključivo na terenu".


Osvojio je brzo simpatije navijača, dobra tehnika i kvalitetna rešenja u organizaciji igre garantuju mu lepu budućnost.

"Lepo je kad te neko hvali, ali sam tek na početku karijere i trebaće mi mnogo prolivenog znoja da se dokažem i kao Marković steknem poverenje trenera i navijača. Navijačima mogu samo da se zahvalim na podršci i interesovanju za moje zdravlje. Partizan je najbolji i ponovo ćemo biti šampioni. Sa mnom ili bez mene, svejedno", poručio je Ninković.  

2024 © - Vesti online