Utorak 20.12.2011.
13:42
Beta

Štern, Novicki i Karlajl odali počast Stojakoviću

Stojaković i Štern na NBA draftu 1999. godine

"Peđina zaostavština ne odnosi se samo na jedan tim. On će ostati upamćen kao jedan od najboljih šutera u istoriji NBA. Njegovi uspesi su proizvod neumornog rada i neutažive želje da bude najbolji u tome što radi", rekao je Štern.

Stojaković je kasno sinoć objavio da prekida igračku karijeru zbog povreda.

Nekadašnji srpski reprezentativac tri puta je učestvovao na Ol star susretima, dva puta je pobeđivao na takmičenju u brzom šutiranju trojki, osvojio je jednu titulu, a nalazi se na četvrtom mestu večne liste po broju ubačenih šuteva za tri poena.

"Peđin učinak, međutim, proteže se daleko dalje od dobrog šuta za tri poena i te titule koju je konačno osvojio prošle sezone sa Dalasom. On je bio jedan od igrača iz inostranstva koji su upoznali NBA sa ostatkom sveta i inspirisao hiljade navijača da počnu da igraju košarku", rekao je komesar lige.

Stojaković je prešao u Dalas tokom prošle sezone u transferu koji ga je spasao sedenja na klupit Toronta. On je bio jedan od ključnih igrača u finalu Zapadne konferencije, kada su Maveriksi u četiri utakmice "počistili" branioca titule, LA Lejkerse.

Prva zvezda Dalasa i jedan od najboljih košarkaša sveta Novicki rano jutros je objavio na Tviteru svoju poruku Stojakoviću.

"Reci da to nije istina, Peđa. Jedan od najboljih saigrača ikad, a pomogao nam je i da osvojimo taj prsten", napisao je Novicki.

Trener Dalasa Rik Karlajl rekao je koliki je udeo imao Stojaković u osvajanju NBA titule.

"Peđa nam je spasao sezonu. Imati igrača koji je takva pretnja zaista nam je mnogo značilo", rekao je Karlajl.

Stojaković se odlučio na povlačenje zbog stalnih povreda.

"Kada počnete da se više borite protiv svog tela nego što se pripremate za utakmicu, vreme je da shvatite gde ste... Uvek sam voleo košarku i uvek sam gajio veliko poštovanje prema njoj i znam da je sada pravo vreme da se povučem. Davno sam sebi obećao da ću to učiniti ako mi srce i telo nisu potpuno posvećeni", naveo je Stojaković.

2024 © - Vesti online