Ponedeljak 19.12.2011.
20:31
Blic

Najbizarniji vođa ikada - Kidnapovao režisera da bi mu snimio film po želji

Kjong Dong: Grad bez prozora

1. Napravio je lažni grad na granici sa Južnom Korejom - Kjong-Dong je lažni grad, na samoj granici Severne i Južne Koreje, koji je osmislio "dragi vođa". Zašto? Zato. To jest, ne zna se zasigurno, a pretpostavlja se da je reč o propagandnom eksperimentu.

Grad sadrži niz jarko obojenih zgrada i kuća, ali samo fasade, spoljašnost, dok prozori i prostorije ne postoje. Uključivanjem i isključivanjem svetala u tačno određeno vreme na praznim trotoarima stvara se iluzija aktivnosti.

2. Mogao je da kontroliše kilmu snagom svog uma - Bar je tako tvrdila zvanična biografija, u kojoj je pisalo i da je "dragi vođa" kao beba prohodao već sa tri nedelje, progovorio sa dva meseca, da je njegovo rođenje predvideo labud, a najavili dvostruka duga i nova zvezda na nebu.

3. Rođen je u Sibiru - Prema zvaničnoj biografiji, rođen je 16. februara 1942. godine u tajnom pobunjeničkom logoru na planini Paektu, u severnom delu zemlje. Obaveštajci SSSR-a su, međutim, raspolagali podatkom da je Kim Džong Il rođen 16. februara 1941. godine u sibirskom selu Vjatskoe, blizu Habarovska, gde je njegov otac bio na vojnoj obuci s drugim komunističkim pobunjenicima koji su se borili protiv japanske kolonizacije Koreje.

Kimdžongilija: Cvet za diktatora

4. Postoji cvet nazvan po njemu "kimdžongilija" - Kimdžongilija je hibridni cvet, delo japanskog botaničara Kamoa Mototerua povodom 46. rođendana Kim Džong Ila. Predata je "dragom vođi" 1988. godine kao zalog prijateljstva između Severne Koreje i Japana. Danas se uzgaja i u Rusiji i Sjedinjenim Državama. Za svaki njegov rođendan mase obožavalaco pohodilo je glavni trg u Pjong Jangu sa kimdžongilijom i spuštalo "voljenom vođi" pod prozor.

5. Nosio je više od 50 titula - Između ostalih: "Zvezda vodilja 21. veka", "brilijantni vođa", "najveća inkarnacija revolucionarne drugarske ljubavi", "dragi vođa", "savršena inkarnacija onoga što pravi lider treba da ima"…

6. Voleo je da pije skupa pića, najviše konjak - Kim Džong Il je godišnje, navodno, trošio oko 800.000 dolara na "Henesi" konjak, objavio je "Vašington post". Sve do 2006. godine kada je Rezolucijom UN zabranjeno da se strana roba uvozi u Severnu Koreju.

Zaljubljenik u filmove


7. Kidnapovao je režisera da bi mu ovaj snimio film po želji - Prema pisanju londonskog "Gardijana", Kim Džong Il je imao kolekciju od preko 20.000 stranih filmova. Omiljeni filmovi su mu bili "Petak 13", "Rambo" i "Godzila". Kao strasni filmofil, 1978. godine je naredio otmicu južnokorejskog režisera Šin Sang Oka, kako bi mu ovaj snimio "komunističku Godzilu".

8. Vodio je reprezentaciju "nevidljivim telefonom" - Kim Džong Hun, selektor fudbalske reprezentacije Severne Koreje, izjavio je da je lično Kim Džong Il "nevidljivim mobilnim telefonom" trenirao nacionalni fudbalski tim za Svetsko prvenstvo 2010. godine. Pošto je reprezentacija neslavno prošla završila je na prinudnom radu u rudniku. Naravno, u Severnoj Koreji je to drugačije saopšteno i obrazloženo.

9. Hteo je da uzgaja džinovske zečeve - Nemački "Špigl" je 2007. godine objavio da je diktator planirao da u Severnoj Koreji počne uzgoj džinovskih zečeva kako bi rešio problem gladi u toj zemlji.

10. Tvrdio je da je on izmislio hamburger - Kim Džong Il je 2004. godine izjavio da je zapravo on izmislio hamburger. Nazvao ga je "gogigieopbang", što na korejskom znači dupli hleb sa mesom.

I još poneke bizarnosti... - Neke od priča su još neverovatnije, ali i neproverenije. Kako navodi "Indipendent", kolale su glasine da je Kim Džong Il transfuzijom primao krv devica kako bi što duže ostao mlad.

Pročitajte još najbizarne, ali istinite vesti koje su protekle dve godine stizale iz Sevrne Koreje:

 

2024 © - Vesti online