Ponedeljak 19.12.2011.
16:24
Srna

Prodaje se fabrika lekova "Srbolek"

Radnici "Srboleka" protestovali su više puta ispred Vlade Srbije
 

"Srbolek" se prodaje kao pravno lice (imovina u celosti), što je bio jedan od zahteva zaposlenih koji smatraju da jedino tako postoji mogućnost da firma opstane i nastavi proizvodnju poslije višemjesečne obustave.

Na prodaju se nude poslovna i stambeno-poslovne zgrade u Sarajevskoj ulici, ukupne površine 4.232 kvadrata, poslovna zgrada u Ulici Kraljevića Marka, površine 620 kvadrata, i stan u Ulici Pere Velimirovića u Beogradu. Na prodaju su i poslovni objekti - zgrade u Zaječaru, Užicu i Malom Zvorniku, gde se prodaje i jedan stan.

Za otkup prodajne dokumentacije potrebno je uplatiti 50.000 dinara (492 evra), a neophodna je i uplata depozita u iznosu od 265,02 miliona dinara najkasnije do 17. januara.

Fabrika lekova "Srbolek" otišla je u bankrot u septembru ove godine, a oko 200 radnika ostalo je bez posla i trenutno se nalazi na tržištu rada. Poverioci, uglavnom banke, kao ni stečajni upravnik nisu ponudili plan reorganizacije i oporavka te kompanije.

Među poveriocima "Srboleka" su banke, među kojima OTP, "Rajfajzen banka", "Inteza", AIK banka, "Srpska banka", kao i Naftna industrija Srbije, Ministarstvo odbrane Srbije, Institut za javno zdravlje "Batut", fabrika lekova "Galenika" i drugi.

Vlasnik "Srboleka" Jovica Stefanović, zvani Nini, i bivši generalni direktor Mladen Lučić uhapšeni su krajem 2010. godine zbog sumnje da su od oktobra 2006. do aprila ove godine oštetili radnike, akcionare i državu za više od pet miliona evra.

Stefanović je postao poznat široj javnosti nakon neuspešne privatizacije "Jugoremedije".

2024 © - Vesti online