Ponedeljak 19.12.2011.
15:19
Beta

Srpski lekar u komisiji Crvenog krsta

Ovaj mladi lekar počeo je da radi u Crvenom krstu kada je pošao u školu, prvo u terenskim jedinicama, zatim u pružanju prve pomoći, a kao student u prevenciji bolesti zavisnosti i HIV-a, kada je izabran za predsednika omladine Crvenog krsta Srbije.


Kako je rekao agenciji Beta, zahvaljujući volonterskom radu u Crvenom krstu i humanosti koju ta organizacija pruža opredelio se za studije medicine, koje je na vreme završio, zbog čega je mnogo putovao i prošao 60 seminara u zemlji i inostranstvu.


Kao član Tima za delovanje u nesrećama za centralnu Evropu držao je brojna predavanja i potpisao preko 2.000 diploma polaznicima raznih kurseva iz ovog dela sveta.


U Međunarodnoj federaciji zastupaće oko milion mladih volontera iz cele Evrope, a samo u Srbiji ih ima oko 60.000 od kojih je preko 60 odsto mladih, što predstavlja vodeće nacionalno društvo u oblasti omladinskih programa.


On kaže da je najvažniji cilj razvijanje humanosti među mladima, što će eliministi sve druge društvene pojave koje opterećuju mlade generacije širom sveta.


Mirković je pored volonterskog rada u Crvenom krstu i volonter u bolnici "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu na odeljenju hirurgije.

2024 © - Vesti online