Ponedeljak 19.12.2011.
12:52
V. Tasić - Vesti

Snežana Đurišić: Nisam miljenica Saše Popovića

Snežana Đurišić

- Neću da se žalim, ali neću ni da se hvalim. U ovim čudnim vremenima sve što kaže čovek nekome zasmeta. Nisam opterećena time šta će drugi misliti o mojim rečima, ali ne treba mi da bilo koga iritiram.

Smešna je ta priča da sam miljenica Saše Popovića. Status svakog pevača u bilo kojoj diskografskoj kući zavisi direktno od situacije na tržištu. Svako koga publika voli i traži, dobro je došao u svakoj diskografskoj kući - smatra Snežana.
 

Znači, niste povlašćeni u Grandu?
- Zašto bih bila povlašćena?! Ja samo uživam poštovanje koje sam zaslužila svojim minulim radom, ponašanjem, ophođenjem prema ljudima, čime god hoćete. Nisam ja jedina koju Saša Popović ceni. Hvala Bogu, ima nas još.

Ako Popović nema pomoć i podršku nas starijih, iskusnih i potvrđenih pevača, od koga da je onda očekuje? Neka misli i priča ko šta hoće, ali tog čoveka treba umnožiti u što više primeraka!

Mislite li i vi, poput mnogih vaših kolega, da nema dovoljno dobrih pesama?
- Definitivno nema. Ali, čini mi se da kompozitori polako shvataju šta im je činiti. Pošto se rehabilituju pesme od pre 15-20 godina jasno je da treba ići tim putem i vratiti se na staro, blisko narodu. Politička i ekonomska situacija u zemlji diktira muzički ukus. Turbo-folk se pojavio kada je stanje u zemlji bilo najhaotičnije. Pošto su se stvari ipak malo smirile i muzika treba da krene mirnijim tokovima.
 

Zašto se niste pojavili na koncertu vašeg velikog prijatelja Miroslava Ilića?
- Nažalost, bila sam na putu. To je bilo drugi put za 11 godina da sam izostala sa njegovog beogradskog koncerta i žao mi je zbog toga. Ali, na tom koncertu su bila moja deca i fantastično su se proveli. Miroslav je zaista evergrin!
 

Kako tumačite to što je na koncertu Šabana Šaulića bilo na desetine kolega, a na Ilićevom niko?
- Ne znam da je bilo tako. Na Šabanovom koncertu sam bila gost. Osim toga, sedela sam na bini, pa sam imala uvid u sve što se dešavalo. Ne znam ko je došao, a ko nije na koncert Miroslava Ilića. Možda su kolege izostale zato što su koncerti bili u petak i subotu, a to su nam udarni radni dani.

Beogradski koncert na čekanju

 

Da li vi imate želju da napravite koncert u Beogradu?
- Možda, iduće godine, odnosno kad menadžer Bane Obradović konačno nađe vremena za mene. Mnogo nas je, pa moram da stanem u red. Šalim se, ja sam tu malo lenja i uvek tražim neki izgovor. U stvari, odlično znam koliko je to veliki posao i kako se kolege osećaju posle koncerata - kao isceđeni limun. Ipak, hvala Bogu, dobro je što ima ovoliko koncerata u Beogradu. Da ih nije previše, potvrđuje činjenica da je većina njih dobro posećena. Bez obzira ko šta priča, koncerti su za narod ipak najjeftinija zabava.

2024 © - Vesti online