Nedelja 18.12.2011.
23:07
Beta

Štrajk prizemljio avione u Španiji i Francuskoj

Otkazani letovi zbog štrajka pilota
 

Unija pilota SEPLA navodi da se strahuje da će piloti izgubiti radna mesta kada se formira novi niskobudžetni ogranak Iberije koji treba da se takmiči sa sličnim evropskim aviokompanijama.

Iberija planira iduće godine da osnuje svoju niskobudžetnu aviokopaniju "Iberia Express" da bi se takmičila sa drugim takvim evropskim kompanijama kao što su Rajaner i Izidžet. U novom ogranku bi radili novi piloti i posada, za manje plate.

Iberija planira da nova kompanija ima oko 40 aviona do 2015. godine.

U Parizu otkazano stotine letova

Stotine letova otkazano je na pariskom aerodromu Šarl de Gol zbog štrajka zaposlenih u obezbeđenju francuskih aerodroma, koji traje već tri dana.

Svi letovi na aerodromu Sent-Egziperi u Lionu su do danas posle podne bili otkazani, a stotine letova je anulirano i na najprometnijem pariskom aerodromu. Mnogi letovi na aerodromu Šarl de Gol su kasnili, a putnici su stajali u dugim redovima kako bi čekirali karte.

Sa lionskog aerodroma su i juče bili otkazani svi letovi zbog štrajka 10.000 zaposlenih u obezbeđenju.

Sindikat zaposlenih u obezbeđenju francuskih aerodroma je u petak sa rukovodstvom započeo pregovore o povećanju plata. Uprava lionskog aerodroma je i u petak poslepodne otkazala sve letove, a pre podne poletelo je pedesetak aviona.

2024 © - Vesti online