Nedelja 18.12.2011.
15:32
S media

Hrvati: Parada je dosadan film!

Film je u Srbiji prihvaćen sa oduševljenjem, međutim Hrvatima se i ne sviđa baš
 

Publika i kritika u Srbiji sa oduševljenjem su prihvatili "Paradu" Srđana Dragojevića, ali kritičari u Hrvatskoj ne gledaju blagonaklono na ovo ostvarenje, uprkos fantastičnoj gledanosti. Na jednom hrvatskom portalu osvanula je filmska kritika u kojoj se navodi da je film dosadan, piše Kurir.

- Sve mane možda bismo i bili u stanju da oprostimo Dragojeviću kad bi "Parada“ bila istinski duhovit film, ali on to nije, osim u nekoliko retkih trenutaka. Ovako oproštaj zaslužuje samo zbog činjenice da njegov plemeniti cilj zaista opravdava sredstvo. Šteta što je sredstvo tako dosadno, napisano je, između ostalog, u kritici.

Reditelju je zamereno na preteranoj upotrebi stereotipa i patetičnim replikama glumaca.

- Likovi u "Paradi" nemaju razrađene karaktere, oni predstavljaju određene tipove, prikazuju karikirane stereotipe. Zbog toga ni odnosi među njima nisu posebno intrigantni, a ni identifikacija gledalaca s likovima nije moguća, pa propada željeno emocionalno finale, jer postaje gotovo nemoguće da saosećaš sa tragedijom na završetku, dodaje se u kritici.

Ni glumačka ekipa nije ostavila poseban utisak, pa se njihove uloge ocenjuju kao solidne. Ipak, glumcima se ništa ne zamera. Kriv je scenario, koji je ocenjen kao "škrt materijal", tako da glumci i nisu mogli da postignu više.

2024 © - Vesti online