Nedelja 18.12.2011.
10:30
Beta

Proizvodićemo sladoled za EU

Proširuje se asortiman ponude Nestle sladoleda

"To je prekretnica kojom se pokazuje da su proizvodi 'mejd in Srbija' konkurentni na evropskom tržištu", rekao je Bem agenciji Beta i naveo da će se novi sladoled proizvoditi u dve fabrike za celo evropsko tržište, i to u Srbiji za južni deo kontinetna, a u Poljskoj za severni.

Bem je kazao da je ova godina za Nestle u Srbiji bila veoma značajna za poslovanje sa sladoledom pošto je udeo na tržištu udvostručen, ali nije naveo na koliko. On je podsetio da je 2005. godine kada je Nestle preuzeo fabriku sladoleda u Staroj Pazovi, najveći deo proizvodnje bio namenjen srpskom tržištu, zatim je počeo izvoz u zemlje bivše Jugoslavije regiona, a u ovoj godini je proširen na tržišta Grčke i Rumunije.

"Sledeće godine uz dozvolu za izvoz na trzišta Evropske unije počeće izvoz sladoleda iz Nestleove fabrike u Srbiji na tržišta Švajcarske, Austrije i Španije", kazao je Bem i precizirao da će se izvoziti 25 odsto proizvodnje.

Bem je najavio da će Nestle naredne godine nastaviti investicije u proizvodnju, distribuciju i prodaju sladoleda u Srbiji, kroz nabavku nove opreme, kamiona i frižidera.

2024 © - Vesti online