Ponedeljak 04.01.2010.
11:58
Tanjug

Vojska Srbije penzioniše pukovnike

Nova formacija predviđa 150 pukovničkih mesta umesto sadašnjih 435 što znači da će određeni broj oficira visokih činova morati da pređe na niže položaje, dok će neki biti i penzionisani, izjavio je načelnik Uprave za organizaciju sektora za politiku odbrane pukovnik Branko Andrić.

On je rekao da je izričit zahtev ministra Dragana Šutanovca bio da se formacijska mesta oficira propisuju za dužnosti gde je neophodno vojno obrazovanje i iskustvo, kao i da mesta pukovnika od sada podrazumevaju rukovodeću poziciju, a nikako referentsku, kako je to do sada bio slučaj.

"To znači da više neće biti 'lagodnih' radnih mesta u Ministarstvu odbrane. Odgovornost zaposlenih, a posebno rukovodilaca, povećava se s obzirom na precizno definisane dužnosti", objasnio je on.

Istovremeno sa smanenjem visokog vojnog kadra Ministarstvo obrane i Vojska Srbije zapošljava 2.920 profesionalnih vojnika na određeno vreme u jedinicama i komandama širom Srbije.

Ministarstvo je u ponedeljak raspisalo konkurs za radna mesta u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Užicu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu, Bačkoj Topoli, Kraljevu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Leskovcu, Kruševcu, Somboru.

2024 © - Vesti online