Ponedeljak 04.01.2010.
11:11
Vestionline

Najšokantnije reklame u 2009. godini!

Svima je poznat seksualno eksplicitan nemački film 'Masovni ubica' u kome se AIDS upoređuje sa Hitlerom.

Kanadsko udruženje obolelih od Parkinsonove bolesti snimilo je spot 'Borba', zastrašujuće upozorenje o prirodi ove bolesti u kojoj se ljudski organizam okreće sam protiv sebe.

Spot 'Delujte brzo' britanskog zdravstvenog sistema  demonstrira posledice moždanog udara u kojem stradaju celi delovi mozga i njegovih funkcija.

Gledaoci su se žalili da je previše šokantan. Drugi su tvrdili da ih lice žene u njemu

jako podseća na izraze prijatelja nakon subotnje večeri provedene u pubu.

Britansko ministarstvo transporta objavilo je film 'Uvek tu' kojim vozače upozorava na posledice prebrze vožnje. Dečak poput duha celi život posvuda prati vozača koji ga je pregazio.

Italijanski film 'Teret' na vrlo šokantan način prikazuje decu žrtve seksualnog zlostavljanja kako se celi život bore da budu normalna.

Britanska kampanja protiv trudnoće tinejdžerki snimila je film 'Tinejdžerski udarci' koji u početku izgleda kao tučnjava u školskom dvorištu, međutim, pretvara se u nešto mnogo ozbiljnije.

U vrlo drastičnoj kampanji Brazilskog ogranka organizacije za zaštitu životinja World Wildlife Fund napadi na SAD 11. septembra upoređeni su sa napadima prirode, cunamijem u kojem je poginulo 100 puta više ljudi nego 11.9. „Planeta je brutalno moćna. Poštujte je. Čuvajte je“, poručuje WWF. (YouTube je blokirao spot)

Kampanja farmaceutske kompanije "Pfizer" upozorava na moguće tragične posledice konzumiranja lekova koje nije na recept izdao doktor.

2024 © - Vesti online