Subota 17.12.2011.
11:37
B92

I to je Srbija: Raspadnutim "pištoljem" opljačkao banku

Pištolj se raspao, pljačka uspela

Pljačkaš je oko 16 sati ušao u filijalu ove banke u centru Aranđelovca, u Ulici kneza Miloša 273.

U rukama je držao pištolj, koji je na prvi pogled izgledao kao pravo oružje, a radnicima je zapretio da će pucati ako mu ne daju novac, saznaje "Blic".

Međutim, dok je pretio, pljačkašu je ispalo oružje, a pištolj se, kada je udario o pod, raspao u delove. Naočigled zaposlenih, razbojnik je podigao pištolj-repliku, sastavio ga i nastavio da preti. Uprkos sceni koju su videli, radnici su mu dali novac, a on je istračao iz banke i pobegao.

O razbojništvu je obaveštena policija i počela je istraga. Zbog nesvakidašnjih okolnosti razbojništva, nespretnih postupaka pljačkaša, kome je pištolj-replika pao i raspao se u delove, ali i gesta radnika koji su ipak odlučili da mu daju novac, u istrazi se isputuje da kojim slučajem on nije imao saučesnika, insajdera zaposlenog u banci.

Indicije da bi mogao biti umešan i neko od zaposlenih u banci proizilaze iz činjenice da je ukrao čak 50 miliona dinara, što je suma koju u pazaru nemaju ni mnogo veće ekspoziture banaka.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", zbog tih sumnji na informativnom razgovoru i poligrafskom testiranju juče su bili i neki uposlenici ove banke, ali detalji istrage zasad nisu poznati.

Inače, novac s kojim rade zaposleni u bankama, svejedno da li je reč o deviziama ili dinarima, osiguran je.

2024 © - Vesti online