Subota 17.12.2011.
13:01
S. Đurić - Vesti

"Vesti" proslavile 19. rođendan

 - U godini najveće krize posle Drugog svetskog rata, i "Vesti" su se našle na udaru. Besparica koja nije mimoišla ni naše čitaoce na tri kontinenta obavezala nas je da se kvalitetom izborimo da nam ostanu verni, da se zbog krize ne odreknu svoje omiljene novine i u tome smo umnogome uspeli - rekao je Dušan Vidaković.

On je posebno istakao da su "Vesti" uspele da sačuvaju nezavisnost u kreiranju novine, nekad i po cenu zaoštrenih odnosa sa nosiocima političke moći, ali to je cena koja mora da se plati ukoliko želite da zadobijete poštovanje ljudi koji vam veruju, a to su čitaoci.

Nagrade: Aleksandar Vidaković, Ljubiša Ivanović, Dragan Nikodijević, Jelena Petković, Dušan Vidaković, Nataša Jokić, Saša Stefanović i Ratko Dmitrović


- To što opstajemo već 19 godina daje nam za pravo da kurs ne menjamo. S ponosom mogu da kažem da "Vesti" nikad nisu stale nasuprot svom narodu, bio on s ove ili one strane Drine, na Majni, u Torontu, Gold Kostu... Pogotovo ako je taj narod na Kosmetu i poslednjim atomima snage brani pravo na postojanje, ostavljen od svih ili u Republici Srpskoj, gde se bije odsutna bitka za državnost najmlađe

Uvaženi gosti


Da su "Vesti" najugledniji list na srpskom jeziku u dijasporu govori i podatak da svake godine na našu proslavu dolaze mnoge javne ličnosti. Na proslavi su bili Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Tončev, savetnik ministra policije, Rade Bulatović, bivši šef BIA, Srđan Đoković, kao i estradne zvezde Šaban Šaulić sa suprugom Gordanom, Čedomir Marković, Boro Drljača, Aca Ilić i Biljana Jevtić, Radoslav Rodić Roki, Slaviša Vujić, Predrag Živković Tozovac i drugi.

srpske države - rekao je Dušan Vidaković i obećao čitaocima da će naš list ostati objektivan i nezavisan bez obzira na sve pritiske, kojih u današnje vreme nije malo.


Ratko Dmitrović, glavni urednik "Vesti", istakao je da je naš list zajedno sa drugim štampanim medijima prošao kroz tešku godinu.


- U borbi sa elektronskim medijima, naš list u saradnji sa našim portalom Vesti-online uspeo je da tu bitku dobije i neokrnjeno prođe kroz prethodnih 12 meseci. I dalje tvrdim da su "Vesti" najslobodniji mediji na srpskom jeziku - rekao je Dmitrović.


Tradicionalno, i ove godine dodeljen su godišnje nagrade, kao i priznanja za saradnike koji u "Vestima" rade deset i više godina. Plaketu za 15 godina rada dobili su Dragan Nikodijević, urednik u sportskoj redakciji i Saša Stefanović, zaposlen u tehničkom sektoru, dok su godišnje nagrade dobili novinari Jelena Petković, Jelena Arsenijević, Ljubiša Ivanović i Nataša Jokić, dopisnica iz evropskih institucija.

Posle zvaničnog dela i dodele priznanja usledila je opuštenija atmosfera uz estradne zvezde, a zapevali su Aca Ilića, Bora Drljača, Predrag Živković Tozovac, Toma Jovanović iz Blek pantersa. Jedan od gostiju bio je Šaban Šaulić, kome se dopala atmosfera u Jezeru, pa je odlučio da baš na ovom mestu zapeva za doček srpske Nove godine sredinom januara.

2024 © - Vesti online