Petak 16.12.2011.
23:44
Vestionline

Kasarna ustupljena Užicu

Marković je istakao da su se time "stekli uslovi da se cela lokacija stavi u funkciju da bude na raspolaganju građanima".


On je najavio da će već početkom naredne godine na prostoru kasarne početi izgradnja studentskog doma, vrednosti 250 miliona dinara, kao i ambulante koja će biti namenjena meštanima MZ Krčagovo. Deo prostora biće ustupljen MUP Užice.

Panorama Užica

Dalji planovi, prema rečima gradonačelnika, su da se na prostoru bivše kasarne realizuje decenijama stara ideja o formiranju integrisanog univerziteta u Užicu.


"Manje od pet odsto studenata vraća se u Užice po završetku školovanja u drugim gradovima i to je nedopustivo", rekao je direktor Učiteljskog fakulteta u Užicu Krstivoje Spijunović i naglasio da taj problem Užice može da reši otvaranjem integrisanog univerziteta i razvijanjem visokog obrazovanja.


U zamenu za prostor kasarne u Krčagovu, Užice se obavezalo da u iznosu od procenjene vrednosti objekta od pet miliona evra izgradi stanove na više lokacija u gradu za potrebe Ministrstva odbrane.

2024 © - Vesti online