Četvrtak 15.12.2011.
16:32
Beta

Putin: Ako ne budem osećao podršku građana - odlazim

Obećao da će da ode ako ga zemljaci više ne budu voleli: Vladimir Putin
 

"Danas se može oslanjati samo na podršku Rusa. Ako te podrške ne bude, vlast tu nema šta da traži. Mogu da vam kažem potpuno konkretno: ako ne budem osećao takvu podršku, koja se ne određuje na nekim sajtovima i na trgovima, već po rezultatima glasanja, i ako vidim da takve podrške nema, neću nijedan dan da ostanem u svom radnom kabinetu", rekao je Putin, odgovarajući na pitanja građana u direktnom TV prenosu.


Kao primarne zadatke na mestu predsednika, on je naveo jačanje demokratskih institucija, duboke reforme, kako bi zemlja bila stabilna, a razvoj nepovratan.


"Važno je da politički sistem bude otporan na spoljne šokove i od raznih prolaznika koji pokušavaju da uđu spolja i utiču na naše unutrašnje političke procese. To se mora seći iz korena", kazao je on.


Na pitanje kako planira dijalog sa opozicijom, pre svega sa onom "koja je u principu protiv njega" i "finansira se iz inostranstva", Putin je kazao da postoje ljudi koji imaju državljanstvo Rusije "ali rade u interesu strane države i za strani novac".


Kazao je da će sa njima takođe pokušati da uspostavi kontakt, mada je ukazao da je to često "beskorisno i nemoguće".


Premijer je komentarišući odluku vlasti da ne registruje partiju PARNAS bivšeg premijera Mihaila Kasjanova kazao da postoji mogućnost liberalizacije procedure registracije malih partija u Rusiji.


Na pitanje da li je učestvovao u savetovanjima u Kremlju, povodom masovnih mitinga opozicije posle izbora, on je odgovorio negativno.


"Mene nisu zvali. Da kažem otvoreno, nisam primetio da je tamo postojala neka zbunjenost. U to vreme sam pokušavao, i do sada pokušavam da naučim da igram hokej. Ne obraćam mnogo pažnje šta se dešava", rekao je Putin.

2024 © - Vesti online