Nedelja 03.01.2010.
17:44
Tanjug

Hiljadu jelki - poklon Beograda planeti

Antić sadi prvu jelku

Predsednik Antić je tom prilikom naveo kako zabrinjava podatak da tokom novogodišnjih praznika samo u Beogradu bude uništeno više stotina hiljada jelki.


Antić je apelovao na građane da kupuju jelke sa busenom, kako bi ih posle praznika vratili prirodi.


"Grad je ove godine uložio veliki napor da spreči ilegalnu prodaju sečenih jelki, a u narednim će imati velike akcije pošumljavanja, u kojima će u Beogradu biti zasađeno nekoliko miliona stabala", rekao je Antić.


Ova manifestacija deo je akcije "Deco, vaspitavajte svoje roditelje!" Tom akcijom se deca pozivaju da kupuju isključivo jelke sa korenom, čuvaju ih, kite i zalivaju na poseban način, a posle novogodišnjih praznika sade, formirajući tako nove parkove, a svaku novu godinu započinju pozitivnom, stvaralačkom energijom.

Blago glavnog grada: Najmlađi Beograđani

Po ugledu na Beograd, od ove godine su jelke spašavali i mnogi drugi gradovi sveta, a akcija je prenošena putem interneta i televizije, navedeno je u saopštenju.


Manifestaciju je organizovao Ekološki centar "Vratimo lepotu rekama".


Pokrovitelji su bili Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, gradski sekretarijati za zaštitu životne sredine, dečju zaštitu i obrazovanje, Olimpijski komitet Srbije, vodoprivredna preduzeća "Srbijavode" i "Beogradvode" i JKP "Zelenilo-Beograd".

2024 © - Vesti online