Četvrtak 15.12.2011.
14:35
Kurir

Ruska flota prepala Britance

Čuveni nosač aviona "Kuznjecev"

Flota se pojavila neočekivano na istoku Škotske u ponedeljak, a 65.000 tona težak "Admiral Kuznjecov" usidrio se na ivici britanskih voda, 50 kilometara od Mari Ferta.


To je alarmiralo obalsku stražu, koja je odmah poslala svoj razarač. Brod "HMS Jork" brže-bolje je isplovio iz luke Portsmut da se sretne sa ruskim brodom "Admiral Kuznjecov" i drugim ratnim brodovima. Taman kad su "topovi" bili spremni, stiglo je rusko objašnjenje.

Naime, ruski ratni brodovi su mislili da će blizu voda Britanije uspeti da izbegnu loše vremenske uslove u Severnom moru, pa su se tu sklonili. Ruski mediji naveli su da se "Admiral Kuznjecov" sa flotom vraća sa vojnih vežbi u Mediteranu. Bez obzira na to, razarač britanske ratne mornarice i dalje motri na ruski nosač aviona.

Britanski ministar odbrane Filip Hamond naveo je da flota ruskog premijera Vladimira Putina nije obavestila nikoga u Britaniji da će proći tako blizu ostrva, što je, prirodno, izazvalo paniku.


Izvor iz britanske mornarice naveo je da je, bez obzira na rusko objašnjenje, bio strašno iznerviran kad je video njihove ratne brodove tako blizu britanske obale.

2024 © - Vesti online