Četvrtak 15.12.2011.
16:04
Kurir

Lažne čitulje kao pretnja

Udruženje građana Banatski forum ocenilo je u saopštenju za javnost da je reč o nastavku pretnji porodici Mijailović u vezi sa zakupom državnog poljoprivrednog zemljišta.

Foto:Ilustracija

U umrlici se navodi da će se sahrana obaviti na parceli broj 3035/17 u Sefkerinu, a broj parcele identičan je broju parcele koju su Mijailovići želeli da uzmu u zakup kao poljoprivredno zemljište.

Fotografije na umrlici su fotografije s ličnih karata Mijailovića, navodi se u saopštenju za javnost. Porodici Mijailović pre mesec dana zapaljeni su traktor i kamion, a počinioci tog incidenta još uvek nisu pronađeni. Šteta je procenjena na 20.000 evra.

"Sasvim je jasno ko stoji iza ovih pretnji. Samo komisija za izdavanje poljoprivrednog zemljišta u zakup opštine Opovo ima ove podatke o parceli i fotografijama iz ličnih karata Mijailovića", naveo je Banatski forum.

Predsednik te organizacije Đurica Savkov u novembru je uputio otvoreno pismo ministru policije Ivici Dačiću u kojem je od njega zatražio zaštitu za one poljoprivrednike koji su podneli krivične prijave protiv čelnika ove opštine zbog izdavanja u zakup državnog zemljišta.

"Da li neko treba da izgubi život pa da lokalni politički moćnici budu pozvani na odgovornost?", upitao je Savkov, koji je i odbornik u Skupštini opštine Opovo.

2024 © - Vesti online