Četvrtak 15.12.2011.
14:17
Vestionline

Čikago Buls potpisao Ričarda Hamiltona

Hamilton je u Bulse stigao kao slobodan agent

"Uzbuđeni smo zbog dolaska Hamiltona. Radi se o odličnom igraču koji će sigurno poboljšati našu igru naredne sezone. Oduvek je bio pobednik i ne sumnjamo da će i nama doneti neophodnu pobedničku hemiju", rekao je generalni menadžer Čikaga Gar Forman.

Ričard Hamilton je već 12 sezona u NBA ligi, u kojoj je odigrao 843 utakmice. Prosečno je beležio 17,7 poena, 3,2 skoka i 3,5 asistencija po utakmici.

Bio je člane šampionske generacije Detroita iz 2004. godine, kada su u finalu savladali LA Lejkerse rezultatom 4:1.

Kris Pol trejdovan u LA Kliperse

 

Jedan od najboljih plejmejkera NBA lige Kris Pol trejdovan je iz Nju Orleansa u Los Anđeles Kliperse. 

Očekuje se da trejd bude ozvaničen u četvrtak ujutro, kada će Kris Pol stići u 'grad anđela' na predstavljanje u novom klubu.

 

U trejd su uključena još čak četiri košarkaša, pošto će put Nju Orleans Hornetsa reprezentativac SAD Erik Gordon, reprezentativac Nemačke Kris Kejman, Al-Faruk Aminu i Minesotin pik iz prve runde ovogodišnjeg drafta.

 

Kris Pol ima 26 godina, četvorostruki je Ol-star, a prošle sezone prosečno je beležio 18,7 poena i 9,8 asistencija po utakmici. Ovim trejdom definitivno je napravljen još jedan veoma ozbiljan tandem u ligi pošto bi Pol i Blejk Grifin trebalo da imaju sjajnu saradnju.

 

Ovim trejdom okončana je nedelja koja je počela kada su se Hornetsi, Lejkersi i Rokitsi dogovorili oko trejda koji bi poslao Pola u Lejkerse. Međutim, komesar lige Dejvid Štern trejd je blokirao jer su se ostali timovi žalili.

 
2024 © - Vesti online