Četvrtak 15.12.2011.
10:50
RTS

Mali heroj iz Požarevca dobio 25.000 dinara

Saša Stanojević mali heroj, sada i zvanično

Saša i njegova majka su tada teško povređenu bebu Nađu uzeli iz slupanog automobila, prebacili je do požarevačke bolnice i tako joj spasili život.


Obraćajući se prisutnima, među kojima su bili i Sašini drugovi iz Osnovne škole "Vuk Karadžić", gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević rekao je da su Saša i njegova majka Sanja pravi primer humanosti i da su u jednoj teškoj situaciji pokazali visok stepen odgovornosti i moralnosti.


Lančani sudar šest vozila na magistralnom putu Požarevac-Kučevo, kod mesta Salakovac, dogodio se u subotu 26. novembra oko 20 sati kod mosta na Mlavi kada je vozač BMW-a Darko B. (32) iz Kučeva, pri prelasku mosta, izgubio kontrolu nad vozilom.


Vozač je prešao na suprotnu kolovoznu traku i udario u automobil koji je dolazio iz suprotnog smera. Tim vozilom je upravljala Snežana G. (47) iz Požarevca. On je, potom, udario u zaštitnu ogradu pored puta, zatim su naletela još četiri vozila.


Protiv vozača, koji je izazvao lančani sudar kod Požarevca u kojem je poginula beba, a devet osoba povređeno, podneta je krivična prijava. Kao uzrok nesreće navodi se neprilagođena brzina i led na mostu.

2024 © - Vesti online