Sreda 14.12.2011.
22:52
Beta

Tužilac odbacuje optužbe Milanovića

Miljko Radosavljević: Ne dozvoljavamo da se vrše pritisci na Tužilaštvo
 

Radisavljević je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da su ti navodi koje je Milanović izneo u jutarnjem programu Radio televizije Srbije "netačni i proizvoljni".


Milanović, nekadašnji policijski inspektor i šef specijalne jedinice "Poskok", zadužen za borbu protiv korupcije u srpskom zdravstvu, optužio je juče pored policije i tužioca za organizovani kriminal da je skinuo određena imena - "njih osmoro" sa krivične prijave o spornoj nabavci Novartisovih vakcina.


Radisavljević ističe da su odnosi Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije sa kojom je sarađivalo u toku pretkrivičnog postupka povodom nabavke spornih vakcina, definisani Zakonikom o krivičnom postupku i Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa.


"Tužilaštvo za organizovani kriminal nikad u svom radu nije vršilo pritisak na druge državne organe, ali isto tako ne dozvoljava da se pritisci vrše ni prema njemu", naglasio je on.


Prilikom analize prikupljenih podataka i informacija do kojih se došlo u pretkrivičnom postupku u vezi sa nabavklom vakcina, zaključeno je da postoji osnovana sumnja za tri osobe da su učestvovale u zloupotrebama službenog položaja i da protiv njih treba podneti zahtev za sprovođenje istrage.


"Tužilaštvo za organizovani kriminal se pri tom rukovodilo isključivo podacima koje je policija prikupila u ovoj fazi postupka, ostavljajući istovremeno mogućnost da u nastavku istragu proširi i na druga lica za koja se, na osnovu prikupljenih dokaza, utvrdi da su učestvovala u izvršenju krivičnog dela", naveo je Radisavljević.


Konačna odluka o broju osoba koje će biti obuhvaćene krivičnim postupkom zavisiće od rezultata istrage koja je u toku, istakao je Radisavljević navodeći da istražni sudija po predlogu Tužilaštva prikuplja predložene dokaze.

Stanković: Obaviću jedan razgovor sa Milanovićem

Proveriće o čemu je reč: Ministar Zoran Stanković

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da je pojedine informacije o korupciji u zdravstvu i optužbe na račun nadležnih koje je u javnost izneo njegov posebni savetnik Ljubiša Milanović, on prvi put čuo, da je odgovornost za izgovorenu reč na Milanoviću, ali i da je spreman na ličnu odgovornost zato što ga je kao ministar on izabrao.

 

Stanković, koji je u sredu u Vranju boravio povodom 130 godina vranjske bolnice, rekao je da će, po povratku u Beograd, morati sa svojim savetnikom da obavi jedan detaljniji razgovor.

2024 © - Vesti online