Sreda 14.12.2011.
20:19
Vestionline

EL: Vaterpolisti Partizana poraženi od Egera

 

Neočekivan poraz Partizana protiv poslednjeplasirane ekipe u grupi

Ovim porazom Partizan je znatno umanjio šanse za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja, u kojem brani titulu.

Eger je predvodio sjajni tandem Kanađanin Kevin Grejem - Norbert Hohšnjanski sa po tri gola, dok je Peter Biroš postigao dva. Kovač, Seman, Batori i Varga po jednom su se upisali u strelce, ali sve zasluge za "potapanje" Partizana večeras idu fantastičnom golmanu domaćina Zoltanu Sečiju.

U timu Partizana istakao se Stefan Mitrović sa tri pogotka, dok je Milan Aleksić postigao dva. Marko Ćuk, Radović i Šuranji postigli su po jedan gol za aktuelnog evropskog prvaka.

Eger je tako došao do prva tri boda u Evroligi ove sezone, dok je Partizan ostao na samo četiri poena u grupnoj fazi. Crno-beli imaju po jednu pobedu i nerešen rezultat, dok su doživeli čak dva poraza. Vašaš ima osam bodova, dok je Seged drugi sa sedam bodova, nakon remija u poslednjem kolu.

Evroliga se nastavlja u februaru naredne godine, Partizan u 5. kolu dočekuje vodeći Vašaš, a potom u poslednjem 6. kolu gostuje Segedu. Crno-belima će za dalji plasman biti potrebne obe pobede, uz odgovarajući rasplet na ostalim mečevima.

Poraz vaterpolista Vojvodine od Juga

 

Vaterpolisti novosadske Vojvodine izgubili su večeras na svom plivalištu od dubrovačkog Juga rezultatom 11:7, u četvrtom kolu Grupe B Evrolige.

 

Vojvodini je ovo treći poraz, uz jedan remi, i nalazi se na poslednjem mestu u grupi. Novosađani u sledećem kolu gostuju Špandauu u Nemačkoj, 8. februara.

 

Dubrovački Jug je apsolutni lider grupe sa 12 bodova. Zagrebačka Mladost ima šest bodova, dok nemački Špandau i Vojvodina imaju samo po jedan bod.

 

Posilipo eliminisao Crvenu zvezdu iz Kupa Evrope

Vaterpolisti Crvene zvezde VET izgubili su u gostima od italijanskog Posilipa sa 6:3 (1:0, 1:1, 3:0, 1:2), u četvrtfinalu Kupa Evrope, jer je prvi meč završen 9:9.

 

Golove za Zvezdu postigli su Srđan Aksentijević dva i Jugoslav Vasović jedan. 

2024 © - Vesti online