Sreda 14.12.2011.
14:18
Beta

Đilas: Nisam tražio smenu Jeremića

Dragan Đilas

"Tačno je da smatram, i to sam i u nedelju izneo pred članstvom, da je stav Nemačke i još nekih zemalja nepravedan i da je prema Srbiji zauzet nekorektan stav ako se u obzir uzmu svi koraci koje je država preduzela.

Odgovornost za nedobijanje statusa kandidata nije samo na Srbiji, ali smo istovremeno mi ti koji svakako treba da preispitamo šta smo jos eventualno mogli da uradimo da do kandidature dođemo", naveo je Đilas u demantiju objavljenom u listu "Danas".

Taj beogradski dnevnik je pre dva dana objavio nezvanična saznanja da je Đilas na poslednjoj sednici Glavnog odbora DS tražio smenjivanje ministra Jeremića.

Đilas je u odgovoru "Danasu" dodao da je samo "postavio pitanje odgovornosti nas samih" i odgovornosti dva najodgovornija resorna ministarstva - Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

"Nije mi jasno zašto se i na koji način pojavljuju ovakvi tekstovi i kome oni mogu da posluže osim za dezinformisanje javnosti, to jest vaših čitalaca. Da ne govorim o tome da ove, kao i bilo koje druge navode možete u svako doba da proverite kod mene ili kod nekog od mojih najbližih saradnika", naveo je Đilas.

2024 © - Vesti online