Sreda 14.12.2011.
04:45
Večernje novosti

Policija steže obruč oko Šarića

Policija mu je na tragu: Darko Šarić
 


U ovom trenutku više država, potpomognutih američkom agencijom za brobu protiv narkotika (DEA) pokušavaju da uđu u trag prljavom novcu zarađenom od kokaina i opranom kroz kupovinu nekretnina po celom svetu.

Za njim trenutno tragaju sve zemlje članice Interpola, a u razotkrivanje finansijskih tokova prljavog novca uključila se i američka DEA, koja je i koordinirala rad policija i bezbednosnih službi više zemalja u operaciji "Balkanski ratnik", kada je zaplenjeno više od dve i po tone Šarićevog kokaina. On je, do danas, u više zemalja optužen za šverc iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu blizu pet tona ove droge.

Upućeni veruju da su na razotkrivanju saradničke mreže pomoću koje se Šarić krije već više od dve godine, policiji i pravosudnim organima najviše doprineli pregovori o predaji i dobijanju statusa zaštićenog svedoka Beranca Draška Vukovića.

Draško Vuković

On je, saznaju "Novosti", boreći se za taj status govorio o onome što bez njegovog svedočenja policija i pravosuđe nikada ne bi mogli saznati od do sada uhapšenih članova grupe, među kojima takođe ima krupnih riba, ali u hijerarhiji ovog narkoklana na položajima znatno ispod Vukovića.
 

Vuković, koji je morao ponuditi mnogo više detalja od onoga što su ispričala dva

zaštićena svedoka, razotkrio je celokupnu Šarićevu mrežu, tako da je ubrzo posle njegove predaje nekoliko osoba iz Crne Gore nestalo preko noći.

Pouzdana saznanja govore da policija za njima traga ne samo zbog šverca kokaina već i zbog sumnje da su počinili i druga teška krivična dela.

Svedočenje Vukovića moglo bi da "organizuje" još neke druge istrage i sudske procese ne samo protiv državljana Srbije već i protiv određenog broja osoba iz Crne Gore, koje do sada direktno nisu pomenute u celom slučaju.

U senci afere "Listing", iz koje je jasno da je crnogorska policija imala "na uhu" Darka Šarića, baš nekako u vreme kada su policije Srbije i Italije uveliko prisluškivale njega i ljude iz kokainskog narkoklana, u Crnoj Gori protiče zaplena izuzetno vredne imovine Darkovog brata Duška, bez obzira na to što je stvarni vlasnik ovaj prvi.

Dok nekoliko stotina Pljevljaka strahuje od zatvaranja Šarićevih i firmi Jovice Lončara, bolje upućeni u poslove braće s pravom postavljaju pitanje šta se dešava sa hotelima na Crnogorskom primorju, posebno u Budvi, za koje se osnovano sumnja da su im oni stvarni vlasnici.

2024 © - Vesti online