Utorak 13.12.2011.
14:09
Vestionline

Dačić: Veselinović nije glavni problem

Ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 

"Ne mogu da verujem na koji smo nivo došli - da se misli da Srbe na Kosovu pokreće Veselinović. Ako je on lider Srba na Kosovu, neka se kandiduje na izborima", rekao je Dačić novinarima posle otvaranja međunarodnog skupa o ljudskoj bezbednosti.

Govoreći o saznanjima o aktivnostima Veselinovića, Dačić je izjavio da srpska policija nije od Euleksa dobila informacije da je neko osumnjičen za dela o kojima je u ponedeljak govorio komandant Kfora Erhard Brevs.

Dačić je dodao da se Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije više godina bavilo Veselinovićevim aktivnostima, ali da on nije bio dostupan policiji.

Laž su tvrdnje međunarodnih zvaničnika da je sever Kosova centar kriminala, jer izveštaji ruskih, američkih i nemačkih službi bezbednosti govore o albanskoj mafiji kao najjačoj na svetu, rekao je Dačić.

On je izjavio da je to što se Veselinović sumnjiči za izazivanje incidenata jedno pitanje, a drugo je ono što traže Srbi, koji su barikade postavili braneći svoja politička prava.

Dačić je rekao da bi bilo korisno da Kfor uspostavi saradnju sa Srbima na severu Kosova i spreči jednostrane akcije vlasti iz Prištine.

"Ako Kfor smatra da je Kosovo suverena država, onda imamo problem da li obavlja svoju misiju kako treba", ocenio je Dačić.

Zvonko Veselinović je oštro negirao da je imao bilo kakve veze sa napadima na Kosmetu.

2024 © - Vesti online