Nedelja 03.01.2010.
15:20 >> 20:59h
Vestionline

Sanader: Povlačenje je bila greška

Sanader, koji se pre šest meseci povukao sa premijerske i funkcije predsednika HDZ-a i postao počasni predsednik stranke, rekao je da mu moratorijum na mesto u Saboru ističe 15. januara. "Tada je sve moguće i razmišljam da se vratim u Sabor", rekao je Sanader na konferenciji za novinare u sedištu HDZ-a.

 

Sanader je rekao da u stranci postoje nedoumice za koga glasati na predsedničkim izborima Milana Bandića ili Ivu Josipovića i to se mora razjasniti.

 

 

"Ja ću lično dati podršku onom kandidatu za kojeg se odluči predsedništvo stranke", naglasio je Sanader.

Sanader je dao punu podršku radu Vlade Jadranke Kosor "ne samo zato što ispunjava naš program rada iz 2007, borbu protiv korupcije i ulazak u EU, već i što se dobro nosi sa ekonomskom krizom".

On je upozorio da je deficit u vođenju stranke očit i zbog toga je HDZ, na predsedničkim izborima, ostvario najgori rezultat od osnivanja, 1989. godine, prenosi Jutarnji list.

"Odgovornost ne leži samo na Andriji Hebrangu već i na meni jer smatram da je bila greška potpuno se povući i zbog toga sam doneo odluku da svoju ulogu počasnog predsednika od danas aktiviram u potpunosti", najavio je Sanader.

2024 © - Vesti online