Utorak 13.12.2011.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto:

Umesto u decembru, operacija u januaru

Tada smo pisali da će mali Danilo, zahvaljujući zajedničkoj akciji čitalaca "Vesti" i Danilovih sugrađana koji su prikupili 33.000 evra od potrebnih 40.000, biti pregledan u septembru, međutim, došlo je do promene plana.
 

- Sve odloženo za 23. januar. Koliko nas je to uzdrmalo, toliko nam je opet dalo nadu da ćemo do polaska uspeti da prikupimo nedostajućih 7.000 evra. U krajnjem i najgorem slučaju, negde ćemo pozajmiti tu sumu, samo da Danilo bude operisan. Ipak, dan kada će naš sin konačno dobiti osećaj za obavljanje fizioloških potreba i prestati da nosi pelene sve je bliži, i to nas raduje. U međuvremenu, naša rodbina će nastaviti akciju prikupljanja sredstava među svojim prijateljima i poznanicima, kako bi se smanjila nedostajuća suma - ispričala je majka Persa Gugović, koja sa suprugom Stanimirom, pored Danila, odgaja i tri ćerke, a potom nastavila:
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Naš sin je, hvala Bogu, dobro. Uzbuđen je zbog predstojećeg odlaska u Francusku, verovatno i više od svih nas. Mnogo smo želeli da bude operisan pre polaska u drugi razred, ali ta želja nam se nije ispunila. On sada ima mnogo više časova, a samim tim i duži boravak u školi. Međutim, Danilo se nekako snalazi i trudi se da ne menja sam pelene u školskom toaletu više puta, ali neće moći još dugo tako, jer je to samo po sebi ogromna trauma za njega. Da nismo molili za pomoć ljude dobre volje i pokušali da Danilu omogućimo da živi kao i svi potpuno zdravi ljudi, srce bi me bolelo do kraja života.

Persa i Stanimir Gugović, živeći od poljoprivrede na malom imanju, sami nisu u stanju da Danilu finansiraju operaciju. Zato su sve svoje nade položili u ljude dobre volje i nisu se u tome prevarili. Oni su im pružili razumevanja i pohitali u susret kako bi ovaj napredni, negovani i lepo vaspitan dečkić mogao da krene na put izlečenja što će mu se već narednog meseca i obistiniti.
 

U Parizu kod rođaka

 

- Da mi je neko rekao, ne bih verovala da je moguće prikupiti toliko novca za nešto više od godinu dana. Ljudi su humaniji nego što sam mislila. U Pariz ćemo otputovati 15. januara i bićemo kod mojih rođaka, a Danilo će biti operisan 23. januara - kazala je Persa Gugović, kojoj su dani dugi kao meseci.

2024 © - Vesti online