Ponedeljak 12.12.2011.
21:51
Srna

"Nisam učestvovao u napadima na Kfor"

Zvonko Veselinović

Veselinović je ocenio da najnovije optužbe Erharda Drevsa, komandanta Kfora, da su on i njegov brat organizatori nasilja protiv međunarodnih vojnika na barikadama u Jarinju i Jagnjenici, predstavljaju nastavak smišljene akcije da se srpski privrednici sa severa pokrajine označe kao dežurni krivci za sve što se, prema scenariju Prištine, dogodilo od 25. jula do danas.

"Činjenica je da sam, kao i svi Srbi sa severa Kosova, delio sudbinu sunarodnika na barikadama. Takođe, tvrdim da sam se uvek odazivao na pozive da svojim učešćem pomognem u odbrani severa Kosova od najava kosovskih vlasti da će preduzeti akcije na uspostavljanju kontrole na prelazima Jarinje i Brnjak", rekao je Veselinović i odbacio i Drevsove tvrdnje da je pogođen gumenim metkom u vrat.

"Nisam pogođen niti sam vezan za postelju. Radim normalno kao i svi moji sunarodnici i kolege", kaže Veselinović i naglašava da ga najnovije pretnje neće uplašiti.

"Tu sam sa svojom porodicom i narodom. Delim njihovu sudbinu i uveren sam da ćemo istrajati u nameri da sprečimo kosovske institucije da uz pomoć Kfora i Euleksa uspostave vlast na području četiri srpske opštine", istakao je Veselinović.

2024 © - Vesti online