Ponedeljak 12.12.2011.
19:10
Beta

Milijarder Prohorov će se kandidovati za predsednika Rusije

"Doneo sam odluku, najverovatnije najozbiljniju u mom životu", rekao je Prohovorov na konferenciji za novinare.

Mihail Prohorov i Vladimir Putin
 

Ruski milijarder je nameravao da predvodi listu partije Prava stvar na parlamentarnim izborima, ali ga je u međuvremenu smenila grupa
članova koje je Prohorov optužio da su bliski vlastima u Kremlju. Ta partija, koja se smatra prokremljovskom, na izborima je osvojila neznatan broj glasova i nije ušla u Dumu.

Prohorov je kazao da mu predstoji veliki posao da skupi potpise i registruje se u Centralnoj izbornoj komisiji, dodajući da se o svojoj kandidatiru nije konsultovao s predsednikom i premijerom Rusije, Dmitrijem Medvedevim i Vladimirom Putinom.

Govoreći o svojim potencijalnim biračima, vlasnik grupe Oneksim kazao je da je njegova baza srednja klasa, a ne samo biznismeni". On je rekao da je kategorički protiv revolucija, jer se "završavaju krvlju i niskim standardom života". Komentarišući mogućnost stvaranja zajedničke partije s bivšim ministrom finansija Aleksejem Kudrinim, Prohorov je kazao da su više puta razgovarali i da se uglavnom slažu i ekonomski i politički.

"Do konkretnog rezultata ipak nismo došli", naveo je Prohorov, koji je prema listi časopisa Forbs treći najbogatiji čovek u Rusiji s bogatstvom od oko 13 milijardi evra.

Do sada se za izbore za predsednika Rusije zvanično kandidovao samo
premijer Vladimir Putin.

2024 © - Vesti online