Ponedeljak 12.12.2011.
15:46
Beta

"Vlast godinama lagala Srbe na severu"

Premijer samoproklamova republike Kosovo: Hašim Tači

 
Kosovo je i njihova kuća, želimo da Srbi na severu bolje žive, spremni smo da im pomognemo u tome, a oni će sami izabrati ko će biti njihovi lideri, rekao je Tači u razgovoru sa novinarima srpskih medija.


Upitan da li je spreman da razgovara i sa liderima sa severa Kosova, Tači je rekao da su neki od njih ranije već bili u institucijama Kosova i da ih poznaje. On je dodao da je jedan od njih, Oliver Ivanović, proteklih dana razgovarao u Beču sa kosovskim zvaničnicima.


Prema rečima Tačija, lideri u Beogradu morali bi da kažu Srbima na severu da su ih 12 godina lagali pričama o podeli Kosova. Tači smatra da je Ahtisarijev plan najbolji predlog i za Srbe na severu i pri tome se poziva na primere opština koje već postoje po tom planu.


"Srbija i Kosovo treba da se međusobno pomažu u evrointegracijama", rekao je Tači i najavio da će dijalog Beograda i Prištine svakako biti nastavljen.


On očekuje da će dogovor o integrisanom upravljanju prelazima uskoro biti sproveden u delo.  Tači je pozvao raseljene Srbe sa Kosova da se vrate, ističući da im garantuje bezbednost i da će im sva imovina biti vraćena.

2024 © - Vesti online