Nedelja 11.12.2011.
13:44
Beta

Dačić na inauguraciji argentinske predsednice

Video predsednicu Argentine: Ivica Dačić

"Srbija ima veoma dobre odnose sa Argentinom, u ime Srbije zahvalio sam predsednici Argentine na veoma principijelnim i korektim odnosima koje imamo. Argentina i Srbija su dve prijateljske zemlje, dva prijateljska naroda", naveo je Dačić, navodi se u saopštenju MUP-a.


Dačić je izrazio uverenje da to prijateljstvo može da bude čvrsće u svim oblastima, ne samo u političkom smislu, nego i u oblasti kulture i ekonomije.


Dačić je svečanost iskoristio da razgovara i sa predsednicom Brazila, predsednicima Urugvaja, Bolivije i Paragvaja, kao i sa španskim prestolonaslednikom i ministrima inostranih poslova zemalja Latinske Amerike, ali i Evrope.


"Srbija je na inauguraciji bila predstavljena na najvišem nivou", naglasio je ministar Dačić, i naveo da je to veoma bitno za vođenje politike u smislu posvećivanja najveće pažnje upravo našim prijateljima kao što je Argentina.


Inauguracija je bila prilika da se okupe ne samo predsednici država, nego i šefovi vlada, ministri spoljnih poslova i drugi najvažniji funkcioneri zemalja ne samo Latinske već i cele Amerike.

2024 © - Vesti online