Nedelja 11.12.2011.
04:47
Beta

Jat tehnika će popravljati Erbas avione

Ovim projektom proširenja proizvodnih usluga i poslovanja na popravku aviona "Erbas" serije 320, uz već postojeće tipove aviona Boing 737 i ATP 42 i 72 "Jat tehnika" će zaokružiti svoju ponudu na sve najzastupljenije tipove aviona evropskih avio kompanija.

Erbas A320

Osposobljavanje stručnjaka "Jat tehnike" obaviće se u tri faze. Prva počinje u januaru iduće godine i odnosi se na konsultantske usluge, procene i preporuke.

Kako se očekuje, do leta 2012. godine biće uspostavljeno linijsko održavanja "Erbasovih" letelica, a do kraja 2012. i bazno održavanje.

U drugoj fazi, koja počinje u februaru, izvršiće se opremanje i osposobljavanje "Jat tehnike" kroz obuku za rad na novom tipu aviona.

Treća faza, koja počinje na leto, podrazumeva dodatnu podršku "Erbasovih" stručnjaka na licu mesta u trenutku započinjanja poslova i trajaće do potpunog osposobljavanja "Jat tehnike" za rad na ovom tipu aviona.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, paralelno sa radom na osposobljavanju za novi tip aviona, ova kompanija je predvidela i povećanje infrastrukturnog kapaciteta za prihvat "Erbasovih" aviona kroz osposobljavanje "Hangara 2", takozvanog velikog hangara.

U te namene država će dati bankarsku garanciju u iznosu od pet miliona evra.

Veliki ugovori "Jat tehnike" sa firmama "Džet Tu", "Transaero", "Ju Ti Er" smanjili su učešće "Jat Ervejza" u prihodima ove kompanije sa nekadašnjih 100 odsto na 50 odsto.

Nakon povećanja ponude na avione "Erbas", očekuje se da će usluge za strane avio kompanije obuhvatiti više od 80 odsto poslovanja.

2024 © - Vesti online