Nedelja 11.12.2011.
10:02
Vestionline, Blic

Gvardiola: Borba za titulu je otvorena!

Bolji je pobedio

Pep Gvardiola je posle trijumfa svoje ekipe u Madridu 1:3 naglasio da je opet sve otvoreno kada je reč o borbi za titulu španske Primere.

"Real je bio bolje pripremljen i uigran za ovaj meč. Ipak, sam tok meča krenuo je u jednom trenutku u našu korist i osvojili smo bodove, neophodne za nastavak šampionske trke. Imali smo prilike na kraju i za četvrti gol, ali nam je osnovni cilj bio da mirno privedemo utakmicu kraju. U prvih 15 minuta smo igrali slabije, ipak je protivnik bio Real. Bili smo spremni da će pred svojim navijačima praviti šanse. Odbrana nam je bila labava, imali smo problema na početku", rekao je Gvardiola i dodao da ne misli da je ova pobeda psihološki uzdrmala ekipu Reala.

"Sve je i dalje otvoreno, imamo i meč na našem stadionu sa njima. Oni imaju odlične igrače, i da smo izgubili od njih, ništa ne bi bilo gotovo ni u njihovu korist", dodao je Gvardiola.

Na pitanje da li je Barselona odigrala savršen meč, Gvardiola je odgovorio odrično.

"Trebali smo bolje i brže da se krećemo. Nismo imali brz protok lopte. Na kraju mogu reći da smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Pred nama je još mnogo bodova u igri, ništa ovim nije odlučeno. Što se tiče greške Valdesa na početku, on je kasnije tokom meča pokazao da je psihološki vrlo jak. Nije podlegao atmosferi i pritisku", smatra Gvardiola.

2024 © - Vesti online