Subota 10.12.2011.
16:36
Beta

Tadić i Cvetković: Kriza nam preti!

Boris Tadić i Mirko Cvetković: Ekonomska situacija ja ozbiljna
 

Oni su istakli da je veoma važna koordinacija privrede i banaka, zbog čega je sastanak državnih čelnika i predstavnika privrede i banaka, koji je počeo u "Palati Srbija", "od velikog značaja".

Premijer Cvetković je u uvodnom izlaganju na sastanku izjavio da će Srbija ove godine ostvariti planirani privredni rast od dva odsto, bez obzira na stagnaciju i pad određenih privrednih aktivnosti.

Predsednik Tadić je kazao da se razgovara o načinima, kako da se srpska ekonomija pripremi za drugi udar ekonomske krize. Prema njegovim rečima cilj sastanka je pronalaženje odgovora na krizu i kako da se država, privrednici i sindikati ponašaju u ovim ekonomskim uslovima.

Sastanku prisustvuju i guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i ministar poljoprivrede, trgovine šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović.

Privrednike predstavljaju vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić, čelnik Pokreta za preokret i vlasnik preduzeća "Farman" Branislav Grujić, kao i predsednik Srpske asocijacije menadžera Bojan Radun.

Na sastanku, pored čelnika sedam banaka su i predstavnici javnih preduzeća, direktori "Elektroprivrede Srbije" Dragomir Marković, "Telekoma Srbije" Branko Radujko i "Srbija gasa" Dušan Bajatović.

2024 © - Vesti online