Subota 10.12.2011.
16:24
Beta

Romi blokirali put jer im je isključena struja

Romi protestuju jer im je Elektrodistribucija isključila struju
 

Koordinator za romska pitanja u opštini Kuršumlija Saša Petrović rekao je da će se u ponedeljak, u znak protesta, okupiti ispred zgrade opštine i Elektrodistribucije. Reč je o većini romskih domaćinstava kojima je isključena električna energija zbog velikih dugovanja u prethodnom periodu.

Petrović je naveo da oko stotinak porodica duguje u proseku po 400.000 dinara i da su u pitanju veoma siromašne porodice koje ne mogu da izmire taj dug.

"Gotovo celom naselju su isključili struju. Narednih dana očekujemo da Elektrodistribucija isključi struju i ostalim Romima, jer niko nije plaćao struju. Zaista su u teškoj situaciji jer je u pitanju najugroženija populacija u opštini. U najtežoj situaciji su deca, ona i onako nemaju odeću, obuću, hranu, sada su ostali i bez grajanja", rekao je Petrović.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević kaže da opština nije u mogućnosti da im izađe u susret, jer je reč o velikom dugu.

"Svi Romi kojima je isključena struja su korisnici Narodne kuhinje, što potvrđuje njihov težak položaj. Opština zaista nema toliko novca da im pomogne", kazao je Milošević.

Petrović je istakao da će zahtevati da se Romima otpiše kamata, a da dug otplaćiju na mesečne rate u iznosu od po 2.000 dinara, kao i da im se što hitnije uključi električna energija.

2024 © - Vesti online