Subota 10.12.2011.
14:03
B92

"Palestinci - izmišljen narod"

Palestinski narod su u stvari Arapi:Njuton Gingrič
 

"Setite se, nije bilo palestinske države. Ona je bila deo Otomanske imperije. Mislim da smo izmislili palestinski narod koji su u stvari Arapi i koji su istorijski bili deo arapske zajedice", kazao je Gingrič u intervjuu za "Jevrejski kanal" na pitanje da li je cionista, a prenose izraelski mediji.

Gingrič, koji je bivši predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa, poput drugih kandidata te stranke nastoji da zadobije podršku američkih Jevreja i obećava poboljšanje veza s Izraelom ako bude izabran.

Njegovi stavovi očito se razlikuju od zvanične politike SAD koja smatra Palestince narodom koji zaslužuje svoju državu zasnovanu na pregovorima s Izraelom.

Gingrič je u intervjuu ocenio da i Palestinska uprava predsednika Mahmuda Abasa i islamistički Hamas koji vlada pojasom Gaze "predstavljaju ogromnu želju da se uništi Izrael".

U intervjuu objavljenom na Internetu, on je nagovestio mogućnost da razmotri pomilovanje Džonatanu Džeju Polardu koji izdržava doživotnu kaznu od 1987. godine što je Izraelu odao tajne SAD-a.

2024 © - Vesti online