Subota 10.12.2011.
11:03
Mondo

Darka Šarića juri i DEA

Darko Šarić

U jednoj od susednih država, kako "Novosti" saznaju, nedavno je na sastanku napravljen operativni plan kako bi se ušlo u trag prljavom novcu od krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Najviše imovine i nekretnina od ovakvog novca pokupovano je u Srbiji, Crnoj Gori, Grčkoj, Švajcarskoj i Španiji.

Ono što posebno "bode oči" je činjenica da su u ovim ilegalnim transakcijama učestvovale i neke banke, ne samo u Srbiji već i Crnoj Gori.

"Novosti" nezvanično saznaju da postoje svedoci svih ovih prljavih igara. Novac je donošen u torbama, a zatim uz pomoć nekih rukovodilaca banaka stavljan na već postojeće račune određenih firmi.

Postojao je i drugi način. Obično bi novac stizao sa nekih od računa Šarićevih of-šor kompanija, koje se ne vode na njega, do određene banke, a potom bi bio prebacivan drugom preduzeću na ime neizvršenih usluga ili za plaćanje kredita.

U nekim od novčanih transakcija pojavljuju se čak i neka preduzeća iz Londona, ali i Južnoafričke Republike.

Sumnja se da su Soković, a pre svega Radulović, bili zaduženi za "finansije" narko-klana. Oni su brinuli o "putovanju" para do Južne Amerike za kupovinu droge, ali i njihovo kasnije "pranje".

Za to je služila čak i jedna država u SAD, gde je Šarić osnovao jednu od svojih najmoćnijih firmi, koja se pojavljuje u mnogim novčanim transakcijama prilikom privatizacija, pišu "Novosti".

2024 © - Vesti online