Petak 09.12.2011.
09:28
B92

Proces protiv Šešelja nije uspešan

Rasim Ljajić

Ljajić je naveo da je to najpozitivniji izveštaj otkada ga haški tužioci podnose SB UN.

"Pozitivniji je od izveštaja za BiH i Hrvatsku, što se nikada nije dogodilo" , rekao je Ljajić.

Bramerc je za suđenje Vojislavu Šešelju, koje traje devet godina, rekao da "nije primer kako treba da funkcioniše međunarodno pravo", za šta okrivljuje samog lideru SRS-a. On je ocenio da sudski proces protiv Šešelja "očigledno nije uspešna priča, jer traje tako dugo", i dodao da će suđenje u martu ući u poslednju fazu, nakon čega će biti izrečena presuda.

Šef Nacionalnog saveta je naglasio da je neprimereno to što nema presude ni posle Šešeljevih devet godina provedenih u pritvoru.

Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović je taj Bramercov stav okarakterisao kao

Vojislav Šešelj

"sraman". Todorović kaže da se Šešelju u Hagu brutalno krše ljudska prava, i da je "jako cinično kriviti čoveka zato što se brani u skladu sa pravilima suda".

"Bramerc će trajno nositi žig srama. Šešelj je dokazao da je Hag politička institucija i da nema veze sa pravom i pravdom, čime mu je naneo trajni udarac koji će biti večna mrlja" , smatra potpredsednik SRS-a i dodaje da će Hag učiniti sve da Šešelja zadrži što duže jer je Amerikancima i EU bitno da se on ne vrati u Srbiju sve dok se ne završe parlamentarni i predsednički izbori.

Ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin je ocenio da je Šešeljev slučaj grozan jer je u pritvoru devet godina bez presude, i da je Moskva zabrinuta zbog toga.

2024 © - Vesti online