Četvrtak 08.12.2011.
16:06
B92

SNS: Nismo ušli u EU zbog reformi

Jorgovanka Tabaković

"Nemojte da niko tvrdi da je Kosovo samo razlog, već je ova knjiga (izveštaj EK) sa ovoliko stranica neispunjenih obaveza... osnovni razlog za neulazak Srbije u Evropsku uniju" rekla je Tabakovićeva.


Prema njenim rečima vlast o strukturnim reformama govori samo kada dođu predstavnici međunarodnih organizacija, a i tada navodi da reforme "samo što nisu urađene", ali ih je nešto iz raznih razloga u tome sprečavalo.

Tabaković je iznela podatke ekonomskog tima SNS, za koje je rekla da su "tačni i potpuno pouzdani", u kojima se između ostalog navodi da oko 160.000 malih i srednjih preduzeća učestvuje u BDP sa oko 56 odsto, dok je to u Evropi 99 odsto, kao i da je privreda na ime kamata za dugovanja u poslednjih pet godina isplatila oko 26 milijardi evra.

Ona je dodala da, pošto se zaduženja ne smanjuju, čista dobit od ukupne proizvodnje u državi ide na otplatu kamata i navela da je to učinak "ove vrlo sposobne vlasti".

Tabaković je kazala i da je za tri godine "država, kao bankarski agent", subvencionisala kredite za likvidnost, "a tu je i onaj fantastični projekat Fijata" sa četiri odsto, i time doprinela dodatnom zaduživanju privrede za 2,84 milijarde vera za tri godine.

"Država je u stečaju samo, joj to još niko nije rekao" rekla je Tabakovićeva.

2024 © - Vesti online