Četvrtak 08.12.2011.
11:04 >> 11:46h
RTS

Na putu do Raške nema više barikada

Uklonjena velika peščana barikada

Posle uklanjanja barikada, za saobraćaj je potpuno prohodan put Zubin Potok - Zvečan. Rano jutros uklonjena je i peščana barikada koja se nalazila na putu Rudnica - Jarinje tako da je i putni pravac Raška - Jarinje prohodan.

Vojnici Kfora na putu Zubin Potok - Zvečan propuštaju vozila bez zadržavanja i kontrole, dok iz pravca Rudnice prema Jarinju i Leposaviću još nema vozila.

Barikade su pre dva dana uklonjene i kod Jagnjenice, pa je put kod tog mesta potpuno prohodan, a saobraćaj je normalizovan. Vojnici Kfora propuštaju vozila bez zadržavanja i bez kontrole.

Prištinski list "Koha Ditore" objavio je danas da su na sevru Kosova i Metohije uklonjene samo tri barikade, "tako da se ne može govoriti o uspostavljanju slobode kretanja", pošto su i dalje blokirani putevi Kosovska Mitrovica - Zubin Potok i Kosovska Mitrovica - Leposavić, kao i most preko Ibra u Mitrovici.


Kosovska policija najavila je prijave protiv osoba odgovornih za postavljanje barikada i organizovanje nasilja na severu Kosova i Metohije. "Dobro je poznato da odgovorni za nasilje dolaze iz srpskih paralelnih struktura vlasti", rekao je portparol policije Besim Hoti.

2024 © - Vesti online