Četvrtak 08.12.2011.
08:13
Press, B92

Verko napušta Dinkića, potpisuje "Preokret"?

Najbliži Stevanovićev saradnik i potpredsednik Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) Saša Milenić već je potpisao deklaraciju "Preokret", a kako navode izvori "Pressa", nije isključeno da to učini i prvi čovek Kragujevca.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović 

Uz otvorenu podršku "Preokretu", Milenić je naveo da je ZZŠ partija koja neguje otvoren dijalog i sa Srpskim pokretom obnove i Liberalno demokratskom partijom.

"Deklaracija 'Preokret' je najvažniji politički tekst objavljen u Srbiji u poslednjih godinu dana“, ocenio je Milenić, i pozvao sve Kragujevčane da ga pročitaju, a ako dele stavove i potpišu.

On je dodao da se taj poziv odnosi i na stranačke kolege.

Iz URS-a poručuju da nemaju nikakvih problema sa činjenicom da je član njihovog predsedništva postao deo "Preokreta" koji je inicirao LDP.

"To je lični čin. Osnovna ideja oko koje smo se okupili je decentralizacija, a Milenićev potpis upravo govori o širini koju URS kao pokret ima“, kažu u URS-u.

Na pitanje novinara "Pressa" kako gledaju na mogućnost da "Dinkićeva desna ruka" Verko Stevanović pristupi "Preokretu", iz URS-a su odgovorili: "Možemo da komentarišemo ono što se dogodilo, ali ne i ono što se nije dogodilo“.

Stevanović je nekada bio visoki funkcioner SPO-a, stranke koja podržava "Preokret“.

2024 © - Vesti online