Četvrtak 08.12.2011.
02:11
Beta

Kako skupiti 500 miliona evra za izbeglice?

Ivica Dačić

Prema Dačićevim rečima, oko 200 hiljada raseljenih sa Kosova koji žive u ostalim delovima Srbije takođe su tema kojoj u aktivnostima UNHCR-a treba posvetiti značajnu pažnju.

Dačić je rekao da je Republika Srbija u Ženevi svečano pristupila Konvenciji o smanjenju broja lica bez državljanstva, koja je usvojena na današnji dan pre 50 godina.

"Promenom Zakona o državljanstvu nijedno lice koje se nalazi na teritoriji Srbije neće ostati bez državljanstva", rekao je Dačić i podsetio da Srbija, kako bi rešila probleme koji opterećuju region, dozvoljava ne samo dvojno već i višestruko državljanstvo.

Govoreći o pitanju ilegalnih migranata i azilanata, Dačić je ukazao da je problem Srbije po tom pitanju dvostruk - veliki broj srpskih državljana odlazi u zapadnu Evropu tražeći azil.

"S druge strane značajan broj ljudi iz zemlja afroazijskog kompleksa traži azil u Srbiji, tako da ćemo u narednom periodu pitanje njihovog smeštaja, prihvatilišta za azilante, odnosno ilegalne migrante, morati da rešavamo zajedno sa UNHCR-om", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online