Sreda 07.12.2011.
20:47
Beta

Beograd: Otkriveno 8 ilegalnih imigranata

Foto: Ilustracija

Imigranti nepoznate nacionalnosti otkriveni su pošto je tokom pregleda kamiona koji je bio prijavljen za carinjenje u javnom carinskom skladištu u okolini Beograda otkriveno da je presečena sajla na prikolici.


"To je jasno ukazalo na pokušaj otvaranja kamiona čija carinska obeležja ne smeju biti oštećena, zbog čega je i podvrgnut detaljnoj kontroli. Ubrzo se iz unutrašnjosti začuo i ljudski žagor, pa su carinici požurili da otvore tovarni deo iz kojeg je izvučeno osam osoba za sada nepoznate nacionalnosti", piše u saopštenju Uprave carina.


Ilegalni imigranti su predati policiji. Carina je podsetila da su carinici Srbije za poslednja dva meseca otkrili 67 ilegalnih imigranata zahvaljujući korišćenju najnovijih tehnoloških dostignuća, poput mobilnih skenera.


Prethodna dva slučaja otkrivanja ilegalnih emigranata desila su se krajem novembra na graničnim prelazima Gostun i Preševo.


"Na Gostunu su 29. novembra u kamionu koji je prevozio kukuruz otkriveni Tunižanin i Alžirac koji su pokušali ilegalan ulazak u Srbiju iz Crne Gore, dok je na Preševu 22. novembra u kamionu makedonskih registarskih zahvaljujući mobilnom skeneru pronađeno deset državljana Somalije i dva Avganistanca", navela je carina.

2024 © - Vesti online