Sreda 07.12.2011.
20:13
Beta

Rusija: Video snimci o izbornoj krađi falsifikovani

"Na internetu se mogu naći svakojake izmišljotine oko kršenja izbornih pravila", kažu ruski zvaničnici
 

U intervjuu za naredni broj nedeljnika Itogi, Čurov je rekao da je reč o "filmovima sa izmisljenih biračkih mesta, iz stanova".


"Na internetu se mogu naći svakojake izmišljotine oko kršenja izbornih pravila", kazao je Čurov.


Po njegovim rečima, on je još dan pre glasanja "znao o nekoliko izmišljenih biračkih mesta, gde su snimali filmove".


Dan posle izbora na Jutjubu se pojavio ogroman broj snimaka gde su zabeležena kršenja izbornih pravila. Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, koji naglašava da je stalni posetilac interneta, izjavio je da ne veruje da to snimci odražavaju stvarnost.


"Pogledao sam tamo neke snimke... Na njima se ništa ne vidi... viču, bezobrazluk. Mada, naravno, treba proveriti nepravilnosti", rekao je Medvedev koji je bio nosilac liste Jedinstvene Rusije koja je osvojila skoro 50 odsto glasova.


Medvedev je potom, u utorak, na sastanku sa Čurovim, kazao da ti snimci ništa ne dokazuju. Ruski predsednik je pri tom, Čurovu kazao da je "mađioničar", jer je tačnije od svih predvideo rezultate izbora.


"Ja tek učim", odgovorio je Čurov.


Lider partije Jabloko, koja nije prešla cenzus za ulazak u parlament, Sergej Mitrohin kazao je da će ta partija na protestu u Moskvi u subotu tražiti smenu Čurova, jer je, po oceni te partije, u Moskvi od Jabloka ukradeno dve trećine glasova.


 

2024 © - Vesti online