Sreda 07.12.2011.
20:24
Beta

Istorijski uspeh srpskog izvoza

On je zadovoljan, a narodu baš i nije do smejanja: Mirko Cvetković
 

Postigli smo istorijski, najveći stepen pokriveniosti uvoza našim izvozom, rekao je Cvetković na dodeli nagrada koje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) dodeljuje najboljim izvoznicima.


"Vlada Srbije je veoma zainteresovana da podrži izvoznike. To je deo nove orijentacije i novog modela razvoja naše privrede", naglasio je Cvetković.


Potpredsednica Vlade Verica Kalanović je napomenula da je Evropska unija (EU) u vremenu krize fokusirana na razvoj i podršku malim i srednjim i preduzećima i da tako, kako je rekla, treba da bude i u Srbiji.


Ceremoniji je prisustvovao i ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio koji je rekao da je Srbija tesno ekonomski vezana za EU i da očekuje "dobre vesti" iz Brisela 9. decembra.


Najbolji izvoznik Srbije u 2011. godini je kompanija "Tarket" iz Bačke Palanke, koja proizvodi podne obloge i parkete, a vrednost njenog izvoza je preko 100 miliona evra.


Najbolji izvozni proizvod - medicinski skener za trodimenzionalnu sliku zuba i glave - je napravila kompanija "Medical systems and products" iz Beograda.


Priznanja su dobile i firme "Fabrika specijalne opreme Goša" iz Simićeva, "Patent co." iz Mišićeva i "Eleks komerc" iz Beograda, dok je za preduzetnicu godine proglašena Bilaja Jovanović iz kompanije "Luna".

2024 © - Vesti online