Sreda 07.12.2011.
21:27
Vestionline

Marko Jarić blizu Olimpijakosa

Marko Jarić sve bliži klubu iz Pireja

Olimpijakos je i ove sezone poražen u prvenstvu od najvećeg rivala, Panatinaikosa, a crveno-belima ne ide dobro ni u Evroligi, u kojoj imaju skor 3-4. Zato trener Duda Ivković mora da reaguje i pojača ekipu pred odlučujuće bitke.

Inače, navijači Olimpijakosa posebno priželjkuju titulu šampiona Grčke. Čekaju je još od davne 1997. godine (u međuvremenu PAO bio prvak 13 puta i jednom AEK).

Nekadašnji reprezentativac Srbije, trenutno je u Atini na pregovorima, a grčkim novinarima je rasvetlio i svoj stav prema treneru Dušanu Ivkoviću, kao i prema Vasilisu Spanulisu, uz otkriće da „nikada ništa loše ni o kome nije izjavio jer mu kućno vaspitanje ne dozvoljava takvo ponašanje“.

"Nikada ništa loše nisam rekao o Dušanu Ivkoviću, jer taj čovek može da mi bude otac. Od toga se napravio kao neki mit, a ja nikada sa takvim rečima, koje su mi stavljene usta, neću izaći u javnost. Moje izjave u vreme plej-ofa Evrolige nisu imale cilj nekoga da uvrede. Tih deset dana smo bili protivnici na terenu, ali to ne znači da sam izgubio poštovanje prema bilo kome. Svestan sam da u Grčkoj postoji veliki rivalitet između Olimpijakosa i Panatinaikosa tako da ne isključujem mogućnost da je neko namerno mojim izjavama bacio ulje na vatru. Ne isključujem ništa, najvažnije je da znam šta sam rekao", rekao je Jarić i dodao:

"Sećam se da u duelima sa Spanulisom nismo birali reči, a onda smo se na kraju utakmice zagrlili i nastavili da poštujemo jedan drugog kao i pre početka meča. Sa mnom je igrao u Sijeni njegov kum Zizis, od koga sam dosta toga čuo o Vasilisu".

Marko Jarić je karijeru počeo u grčkom Peristeriju 1996. godine. Put ga je zatim vodio preko Italije (Fortitudo i Virtus) do NBA lige, gde je nastupao za Kliperse, Minesotu i Memfis, a u Evropu se vratio 2009. i potpisao za Real Madrid. U Sijeni je bio od početka 2011. godine, a sada najverovatnije sledi prelazak u Olimpijakos.

Sa reprezentacijom je osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

2024 © - Vesti online