Sreda 07.12.2011.
17:27
Beta

Stefanović: Sa Briselom razgovaramo neprekidno

Sve što ne piše Republika Kosovo i ima referencu na Rezoluciju 1244 je prihvatljivo: Borislav Stefanović
 

"Konsultacije sa Briselom su neprekidne, konstantno razgovaramo i danas i nastavićemo i sutra i svaki dan do petka i posle toga", kazao je Stefanović za agenciju Beta.


Stefanović je dodao da su konsultacije sa posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robertom Kuperom neprekidne bez obzira što one možda danas neće biti obavljene preko video linka.


Stefanović je juče naveo da je Kuperu saopšteno da je za Srbiju prihvatljivo učešće Prištine na regionalnim skupovima ako se pri tome vodi računa o poštovanju Rezolucije UN 1244.


"Sve što ne piše Republika Kosovo i ima referencu na Rezoluciju 1244 je prihvatljivo", rekao je Stefanović o razgovru koji je juče vodio s posrednikom Evropske unije putem video-linka.


Stefanović je podsetio da je Priština "već sada član u preko 95 odsto regionalnih organizacija", kao i da je sa Kuperom razgovarao o mogućnosti učlanjenja Prištine u nove regionalne organizacije.


Krajem prošle nedelje, pregovarački timovi Beograda i Prištine postigli su Sporazum o zajedničkom upravljanju prelazima.

2024 © - Vesti online