Četvrtak 08.12.2011.
08:00
Vestionline

Srpski Fijat i na američkom tržištu

Izgradnja Fiatovih automobila u Srbiji 
 

On je to rekao sinoć na svečanosti Komore italijansko-srpskih privrednika koja je kompaniji Fijat automobili Srbija (FAS) dodelila nagradu za izuzetno isticanje i podršku razvoja ekonomskih odnosa Srbije i Italije.

Kako se navodi u saopštenju Komore, Ferara je rekao da je ta kompanija u Kragujevcu ove godine uložila 720 miliona evra od predviđenih 950 miliona evra.

On je rekao da FAS ulaže u neophodnu infrastrukturu, mehanizaciju i opremu za proizvodnju modela "el zero" kao i da će dovesti dobavljače iz Italije koji su tražili da budu koncentrisani u Kragujevcu ili najdalje do 25 kilometara.

Ferara je naveo da je bilo planirano da u Kragujevac dođe sedam dobavljača i da su se u međuvremenu zainteresovale još dve firme i dodao da bi dobavljači trebalo da ulože dodatnih 100 miliona evra u okviru tog projekta.

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Vinćenco Divela je kazao da je nagrada uručena FAS-u za hrabrost za tako veliku investiciju započetu u Srbiji, od koje veliku korist imaju Kragujevac i Srbija.

On je rekao da je FAS kompanija koja treba da služi kao primer za privlačenje drugih investitora u Srbiju Divela je dodao da u Srbiji ima više od 1.000 preduzeća sa
italijanskim kapitalom i pozvao italijanske investitore da u što većem broju dođu u Srbiju.

Komora italijansko-srpskih privrednika je apolitična i neprofitna organizacija koja predstavlja odgovor komercijalnim i ekonomskim zahtevima srpskih i italijanskih privrednika. Deo je svetske mreže od ukupno 74 italijanske privredne komore u inostranstvu (Ašocamerestero), prisutne u ukupno 49 zemalja sa 140 kancelarija i
više od 24.000 članica.

2024 © - Vesti online