Sreda 07.12.2011.
16:31
Beta

"Telekom što pre treba da izađe na berzu"

Predsednik Srbije: Boris Tadić
 


Tadić je na Forumu studenta i privrednika kazao da Telekomom treba da se upravlja na tržišni način, kako bi kompanija mogla da se nosi sa konkurencijom.


"Kad god se pomene privatizacija Telekoma ili njegov izlazak na berzu suočavate se sa naslagama predrasuda i optužbama da se iz ruku ispušta nešto vredno i da je loša prodaja te kompanije", istakao je Tadić.


Predstavnici Vlade Srbije najavili su da će do kraja godine biti otkupljen udeo od 20 odsto koji gračka kompanija OTE ima u Telekomu, čime će se steći uslovi za izlazak te komapnije na berzu i podelu besplatnih akcija.


Tadić je istakao da država "ne sme da ispušta iz ruku energetsku infrastrukturu, snabdevanje gasom i delom telekomunikacionu mrežu".


"Srbija nikada ne treba da ispusti iz svojih ruku energetsku infrastrukturu i proizvodnju energije, jer je to važno da se ne ugrozi i slomi sistem, odnosno dovede u pitanje grejanje stanovništva i snabdevanje energijom", rekao je Tadić.
To, kako je dodao, ne znači da deo akcija u energetskoj kompaniji ne može da bude u privatnim rukama.


"Privreda ne treba da očekuje sve od države, već da nešto i sama uradi. Ne treba očekivati da država reši sve probleme, jer nas takvo očekivanje vodi u egzistancijalni stav devojke koja je izjavilada u kakvoj državi živi ni dečka ne može da nađe", rekao je Tadić.

2024 © - Vesti online