Sreda 07.12.2011.
13:04
Beta

"Važna podrška stanovništva Kosova"

Oliver Ivanović

Ozbiljno pitanje je i dogovor sa predstavnicima opština na severu Kosova, rekao je Ivanović i dodao da će sprovođenje sporazuma o administrativnim prelazima zavisiti od podrške tamošnjeg stanovništva.

"Implementacija (sporazuma) oslanja se na one koje žive u neposrednoj blizini administatrativne linije i zavisi od toga kakvu će podršku dobiti od lokalnog stanovništva", rekao je Ivanović.

On je kazao da veruje da će stanovništvo prihvatiti sve odluke Vlade jer to "više nisu odluke pregovarača, već Vlade Srbije".

Na pitanje o tome da li će do 9. decembra, kada Evropski savet bude razmatrao kandidaturu Srbije za prijem u EU, biti postignut dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova, Ivanović je rekao da nikad nije dobro da se "ovako osetljive stvari rade pod pritiskom rokova".

Prema njegovim rečima, treba sačekati 9. decembar i u mirnijoj atmosferi nastaviti diijalog jer "dijalog kao takav ne bi smeo da stane".

"Dogovori moraju da dođu prirodno - kao plod interesovanja i jedne i druge strane, a ne kao plod pritisaka na jednu ili pak na obe strane", rekao je Ivanović.

2024 © - Vesti online